Mistet Skandinavisk Cup på Lillehammer

I helgen var det første runde i Skandinavisk cup på Lillehammer, et av sesongens store mål.

Etter at de to første konkurransehelgene ikke har gått helt som planlagt, var jeg gira på å få noen gode resultater i helgen. Det fikk jeg ikke, kom ikke en gang til start. Våknet forrige onsdag, og følte meg ikke helt bra. Dro allikevel oppover til Lillehammer, i håp om at det skulle gå over i løpet av dagen. Det gjorde det ikke. Torsdag våknet jeg og var mye verre. Skjønte fort at forkjølelsen ville sette en stopper for start i sprinten på fredag, men levde i håpet om at det skulle gå over så jeg kunne gå lørdag og søndag. Forkjølelsen slapp ikke, og alle tre konkurransene gikk i vasken. Følte meg riktignok ganske mye bedre på søndag, men ikke bra nok til å stille til start.

Så for første gang på fem år måtte jeg stå over ett cup renn pga. sykdom. Dermed fikk jeg heller ikke vært med å kjempe om friplassen til World cupen og Tour de Ski. Sammenlagtlederen av «skancupen»  får nemlig friplass i world cupen.

Så nå må jeg flytte fokuset mot neste runde i «skancupen». Den går i VM-løypene i Lahti 6-8 januar. Der skal jeg slå bra i fra meg, så nå skal julen brukes til å trene godt, og kose meg masse.

Før julen setter inn for fullt tester jeg formen i Lygnarennet førstkommende lørdag. Der skal jeg gå 15km klassisk i årets NM-løyper.

//PK