Neste: Scandinavisk cup i Lahti

Da var julen over, og 2017 er i gang. I dag setter jeg kursen mot Finland og Lahti for å gå Skandinavisk cup i helgen. Etter at jeg måtte stå over cuprunden på Lillehammer, er jeg klar for å slå tilbake.

Julen har jeg brukt godt til mye trening og god mat. Føler formen er bra, og jeg gleder meg til å konkurrere i årets VM løyper.

Etter min lille sykdomsperiode før jul, har jeg også gått to skirenn. Først var jeg på Lygnaseter og gikk renn i NM løypene som skal brukes om en måneds tid. 15 km klassisk sto på planen, men som ble 15 km staking. Grunnet snømangel var runden vi gikk bare 3,75km og forholdsvis lett, så jeg prøvde meg på staking. Første gang jeg staker en 15 kilometer, så var spent på hvordan det skulle gå. Var også usikker på hvordan kroppen ville fungere etter at jeg var syk uken før. Rennet gikk bedre en fryktet. Kroppen fungerte greit, og stakingen gikk ganske bra. Ble nr. 12 1,30 bak vinneren.

På selveste julaften har jeg de siste årene invitert til intervalløkt på Simostranda. Den økta har etter hvert blitt gangske populær, og i år var intet unntak. Ca. 30 stk stilte seg opp da vi tok det obligatoriske bildet. Alt fra avdanka skiskyttere og langrennsløpere til toppløpere var med, og det ble en økt med veldig bra trøkk. Unggutta, med Dag Sander Bjørndalen i spissen har stadig nærmet seg, og i år fikk jeg virkelig pushet meg. Viste heldigvis at de eldste fortsatt er eldst på sistedraget med å sette dem litt på plassJ Uansett artig å se at det er flere lokale utøvere på gang nå. Takk for økta!

Fire dager etter juleintervallen, sto jeg på startstreken i Ribberennet på Liatoppen. 10 km skøyting sto på planen, og jeg fikk igjen testet formen skikkelig. Hadde en god dag i løypa, og synes selv det gikk fort. Det ble en duell mot Sondre Fossli, som jeg gikk seirende ut av med 14 sekunder, og jeg kunne med det innkassere sesongens første seier.

Nå venter som sagt runde to i Skandinavisk cup. Jeg gleder meg.

//PK