Hvor er formen?

Andre runde i Skandinavisk cup i Finland gikk ikke som ønsket. Først ble fredagens sprint avlyst pga. kulde. I stedet ble den flyttet til lørdag, mens lørdagens 15km klassisk ble flyttet til søndag. Det gikk da på bekostning av 30km med skibytte som skulle vært på søndag. Noe jeg ikke var spesielt happy for, siden det var på den distansen jeg hadde størst ambisjoner.

Uansett stilte jeg til start for å gjøre mitt beste på de distanse som ble arrangert. Lørdagens sprint gikk egentlig ganske bra. Med tidenes startfelt i et SC renn, visste jeg det ville bli hardt å ta seg til en kvartfinale. Gjorde heller ikke det, men var bare 0,6 sekunder fra å klare det, så må si meg fornøyd med det.

Søndag var det klart for 15km klassisk. Forholdsvis harde løyper, som jeg likte godt. Formen den siste tiden har også vært bra, så hadde trua på et godt resultat. Jeg åpnet løpet forholdsvis kontrollert, og på sekunderinger fikk jeg tilbakemeldinger om at jeg var med i teten. Dessverre klarte jeg ikke å holde meg der. Det ble etter hvert veldig tungt, og jeg måtte virkelig jobbe for å komme meg til mål. Fikk karret meg til mål til en skuffende 38.plass.

Så akkurat nå er jeg litt rådvill. Treninga har gått veldig bra, og jeg har følt meg i god form den siste tiden. Så jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke orker å gå fort på en 15km.

Det er hvertfall en ting som er sikkert. Nå skal jeg legge en slagplan for å finne igjen formen til NM. Så får vi håpe jeg klarer det.

//PK