Første rennhelg over!

Da var sesongstarten på Beitostølen over. Ingen veldig stor helg for min del, men godt å være i gang med sesongen.

Etter en veldig god sesongoppkjøring, hvor jeg har fått trent veldig bra på ski. Hadde jeg ambisjoner om å kjempe helt i toppen på Beitostølen i år. Slik gikk det ikke.

På fredagens 15km klassiskløp ble det krevende forhold. Med kraftig snøvær rett før start ble årets første skirenn ekstra utfordrene. Snøværet gjorde at skiene ikke var optimale og da blir det tungt å henge med i toppen. Det viste seg at det faktisk lønte seg å stake på blanke ski. Det var noe jeg ikke engang vurderte med tanke på løypeprofilen. Sett i ettertid burde jeg vært tøff nok til å gjøre det, men det er lett å være etterpåklok. Jeg er usikker på om jeg hadde gjorte det noe bedre, men det hadde vært artig å prøve når vær og føre ble som det ble. Jeg tar med meg den erfaringen med at jeg ikke gjorde det, og ser nå at staking alltid må være et alternativ. Løpet endte med en 35 plass 2,33 bak vinner Didrik Tønseth som staket.

Lørdag var det 15km skøyting på programmet. Etter gode økter i skøyting den siste tiden, hadde jeg trua på et bedre resultat der. Jeg gikk all in fra start av, med en hard åpning. Hang bra med etter 5km, men så begynte det å dabbe av. Klarte ikke å holde like høy fart, og jeg falt litt sammen teknisk. Jobbet så godt jeg kunne helt til mål, og ente på en skuffende 24 plass. Har følt på trening at jeg har mer inne, da er det kjedelig å ikke få det ut i skirenn. Men dette var den første rennhelgen, jeg har vist tidligere at jeg som regel kommer meg etter et par skikkelige gjennomkjøringer.

Søndag sto jeg også på start i sprinten. Ingen favoritt, men jeg blir aldri bedre hvis jeg ikke prøver. Har ved et par anledninger vist at jeg kan overraske med et bra sprintresultat, men jeg overrasket ikke denne gangen. Syntes selv jeg gikk en ganske bra prolog, men ente som nr. 39 i underkant av 2 sek. fra å gå videre.

Dermed var de første rennene unnagjort. Reiste hjem med blandede følelser. Nå ser jeg frem mot NC på Gålå førstkommende helg. Der skal vi gå klassisk sprint og 15km klassisk.

Følg med!

//PK